Skip to main content

Znowu nadeszły smaczne dni! Po długim czasie się doczekaliśmy. Sprawdźcie Tu. Restaurant, która wkrótce otwiera swe progi, zobaczcie co dla Was przygotowaliśmy.

Czym jest Tu. Restaurant?

Tu. Restaurant to nowy koncept gastronomiczny, który w centrum Grunwaldu zaprosi na pyszne jedzenie. Właścicielami i osobami odpowiedzialnymi za organizacje tego miejsca jest męska część rodziny Fiedorów – Karol, Adam, Maksymilian i Gustaw.

Kto stoi za projektem?

Mózgiem projektu jest Karol – głowa rodziny – to doświadczony architekt, członek IARP i SARP, który od ponad 20 lat prowadzi biuro projektowe CDF Architekci. Adam i Maksymilian idą w ślady ojca i od lat rozwijają firmę, a najmłodszy syn Gustaw już przebiera nogami, żeby wejść do kuchni i przygotować coś dobrego.

Teraz czas na nowe wyzwanie czyli wspólna knajpa o nazwie Tu!

Rodzina Fiedorów czuwa na działalnością Tu. Restaurant, sercem i rękoma tego miejsca będą 3 ważne osoby: Filip Cwojdziński – szef kuchni (znany m.in z Fuckin Delicious), Adam Kromuszczyński – gospodarz oraz Krzysztof Milert – wine sommelier.

Kim jest Filip Cwojdziński?

Filip to reprezentant kulinarnej kadry narodowej Polski, która zdobyła dwa srebrne medale podczas Olimpiady Kulinarnej w 2020 roku. Sportowiec, który każdego dnia szuka rywalizacji. Jego kulinarna przygoda zaczęła się w Manchesterze i irlandzkim Wexford w restauracjach wielokrotnie nagradzanymi gwiazdkami Michelina.

Kim jest Adam Kromuszczyński?

Adam Kromuszczyński to menager restauracji z ponad 15 letnim stażem. Swoje doświadczenie zdobywał (przechodząc przez wszystkie szczeble zawodowego kelnerstwa) w IBB Hotels Collection. Perfekcjonista i fan eleganckiego serwisu. Otrzymywał nagrody i wyróżnienia przez Wine & Food Noble Night. Od 1 lipca to On będzie Was witał w drzwiach i dbał o mile spędzony przez Was czas w Tu. Restaurant.

Kim jest Krzysztof Milert?

Krzysztof Milert to miłośnik dobrego wina, pysznego jedzenia, a dla nas tu.tejszy sommeler. Krzysztof to poszukiwacz – prawie jak historyk – różnych etykiet, które sprawiają Gościom przyjemność, które będą tematem wspomnień i rozmów. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i WineBarach w Poznaniu, Trójmieści, Białce Tatrzańskiej i Bydgoszczy.

Sesja zdjęciowa w Tu. Restaurant z punktu widzenia fotografa

Z punktu fotograficznego to nie była łatwa sesja, w restauracji w momencie realizacji.. była 2 miesiące przed otwarciem. Brak mebli, ostry remont, wiele trudności. Razem z Adamem i Pauliną, którzy czuwają nad każdym szczegółem ustaliliśmy, że na tym etapie pokażmy szczegóły. Niedopowiedzianą historię, która ukaże rąbka tego co jeszcze jest tajemnicą.

Zamysł był prosty. Pokażmy najważniejsze: Ludzi oraz jedzenie. I tym zajęliśmy się w pierwsze kolejności.

Błażej Pszczółkowski – fotograf

Ogromną przyjemność daje mi możliwość być „pierwszym” fotografem w nowym miejscu. Często spotykam się z sytuacją, że działamy „po kimś” i dostajemy jako fotograf sygnał „Błażej musimy kadrowo, oświetleniowo, kolorystycznie dopasować materiał do tego co robiliśmy wcześniej”.

Tutaj miałem pełną dowolność, a osoby zarządzające zaufały mi w 100% . Od początku do końca to jak zrealizowaliśmy tą sesję było w mojej głowie.

Błażej Pszczółkowski – fotograf

Fotografia kulinarna nie jest łatwą fotografią. Jednak gdy słyszysz „ale bym to zjadł, wygląda pysznie” od razu wiesz, że dobrze wykonałeś pracę!

Spodobały Ci się nasze zdjęcia? Sprawdź moje: portfolio fotografii kulinarnej.

Błażej Pszczółkowski

Jestem fotografem z Poznania i założycielem agencji fotograficznej Flash Group. Z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem specjalizuje się w fotografii przemysłowej, portretowej, produktowej, architektury i reportażowej, realizując zlecenia w całej Polsce. W pracy stawia na emocje, dynamikę i budowanie wartościowych relacji z klientami.